Hakkımızda

YİVA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI SAN.TİC A.Ş.

YİVA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI SAN.TİC A.Ş.

MERKEZ OFİS : Meriç Mahallesi5747/10 Sokak No:11 K :Z1-2 35080 Bornova İZMİR

DEPO-ÜRETİM : Büyükbelen Mahallesi (köyü) Toros Sokak No:3 45800 Saruhanlı -MANİSA

www.yivazeytinyagi.com.tr info@yivazeytinyagi.com.tr

Tel : 0 232 431 0302 – 0 535 042 9254

Hakkımızda

Yiva Zeytinyağı, Zeytin ve Zeytinyağı diyarı Büyükbelen / Manisa da kendi bahçelerinden ürettiği geleneksel lezzeti; en taze, en sağlıklı ve doğallığıyla sofralarda buluşturmaktadır. Modern tesislerinde fidanın dikimi, yetiştiriciliği ve işlenme sürecine kadar mekanik yöntemler ile en natürel halini tüketicilerine sunar.

Ölümsüzlük ağacı olarak bilinen zeytin ağaçlarının meyvesinden en iyi zeytinyağı üretme biçimi erken hasat soğuk sıkım metodudur. Tarihten izler taşıyan geleneksel lezzeti ile her damlasında sağlık ve kalite vardır.

En taze şekliyle dalından sofralarınıza gelen Yiva Zeytinyağı; bir üründen beklediğiniz doğallıkta memnuniyetinizi en üst seviyede tutmaktadır.

 

Değerlerimiz;

Kalite
Sofralarınıza lezzeti getiren, sağlığınıza mucize gibi gelen "Yiva Zeytinyağı " firması olarak; hasat zamanından en iyi yöntemlerle geleneksel lezzetimizi tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Her daim müşteri memnuniyeti odaklı çalışmak için dalından sofralarınıza gelen doğallığımız ve kalitemiz ile lezzet deneyiminin en iyisini sunmayı hedefliyoruz.

Sağlık
Bahçemizden zeytinlerimizin toplanmasından başlayan üretim aşamalarının her sürecinde en doğal yöntemleri kullanarak en sağlıklı şekilde sofralarınızda Yiva Zeytinyağı’nı getirmenin gururunu yaşıyoruz. En güvenilir ve en doğru yöntemler ile üretilen Yiva Zeytinyağı‘nın her damlasında sizin için sağlık var.


Sürdürülebilirlik
Lezzet, sağlık, kalite ile Ege’den Türkiye’ye tecrübemizi müBAHÇELERİMİZşterilerimize sunuyoruz. Sektörde her daim en kaliteli hizmeti vererek lezzet farkımızla ön plana çıkmayı, sürdürülebilir bir başarıyı yakalamayı hedefliyoruz.

 

YİVA Zeytin ve Zeytinyağı


 

 BAHÇELERİMİZ

BAHÇELERİMİZ

 BAHÇELERİMİZ

BAHÇELERİMİZ

NEDEN YİVA

Üstün ve değerli anlamına gelen YİVA; Oğuz boylarından olan ve geçmişi 1100 lü yıllara kadar dayanan Türkmen Yiva boyundan esinlenerek marka ismi olarak belirlenmiştir. Yiva boyu, üretim merkezimiz olan olan Saruhanlı İlçesi Büyükbelen Köyünde etkinlik gösteren, Türkmen ve Yörük kültürünü bölgemize yerleştiren Türk boyları arasında yer almıştır.

20 sene öncesine dayanan YİVA markasının kuruluş süreci, boş bir arazide amatör bir ruhla başladı.

Toprağa ve zeytin ağaçlarına olan sevgi ve bağlılık, kısa sürede toprağı işleyecek ve besleyecek bilginin; sonrasında ilkeli, çalışmayı seven, hedefleri olan kurumsal bir şirketin oluşmasını sağladı.

Bu süreç içerisinde geleneksel tarım metodlarından gelen geçmişin tecrübesi ile modern tarım uygulamaları harmanlanmıştır. Toprağın işlenmesi, ağaç bakımı, zeytinin özenle seçilerek toplanması , mekanik yollarla zeytinyağı elde edilmesi ve ambalajlanmasına kadar olan süreç ciddi olarak takip edilen bir iş akışı sürecinde sürdürülmektedir.

1.         Zeytinyağımız kendimize ait bahçelerimizden toplanan zeytinlerimizden üretilir .

2.        Ürünlerimiz aynı bahçe ürünü olduğu için homojendir. Ürün kalitesi değişmez

3.        Senelerin tecrübesinden gelen geleneksel yöntemler ile modern yöntemlerin birleşmesi neticesinde, en kaliteli ve en doğal zeytinyağı üretilmiştir.

4.       Bahçemiz, Zeytin ve Zeytinyağı Diyarı olarak adlandırılan Manisa - Saruhanlı / Büyükbelen’ de yer almaktadır.

5.        Damakta bıraktığı tat, "kaliteli bir zeytinyağı "ında olması gereken duyusal ve laboratuar analizlerinin en üst seviyesine sahiptir.

GÜNÜMÜZDE YİVA

Bugün Yiva markası; yine kaliteyi ve tüketici memnuniyetini ön planda tutarak kendi zeytinliklerinden elde ettiği zeytinleri, modern tesislerde el değmeden işliyor, çeşitli ölçülerde (talebe göre değişen) cam şişe ve teneke ambalajlarda piyasaya sürüyor. Uluslararası akreditasyona sahip denetim firmalarına kalitesini tescil ettiren YİVA ; hiçbir kimyasal katkı maddesinin yer almadığı zeytinyağları, gurur ve güvenle tüketicilerin sofralarına ulaştırıyor.

Dalından sofraya kadar büyük bir titizlikle ve emek harcanarak hazırlanan Zeytinyağımız ; tam olgunluğa erişmeden hasat ediliyor. Olgun zeytine göre çok daha az miktarda ama *asit ve **peroksit oranı çok düşük, polifenol oranı yüksek, vücut sağlığına ( en başta ***kardiyovasküler sistem) büyük katkısı olan ürünü elde ediyor.

*asit : (asitlik derecesi), Zeytinyağındaki asitlik ölçüsü genellikle 100 gram zeytinyağındaki oleik asit miktarının yüzdesidir. gıda sektöründe ürünün aromasını, lezzetini ve kullanım ömrünü belirleyen önemli konulardan biridir. Asitlik derecesi, söz konusu kokusu gıda ürününün aromasını ve tadını belirleyen önemli bir unsurdur. Asitlik derecesi, aynı zamanda gıda ürünü içerisinde bakteri ve mantar gibi mikroorganizmaların büyüme kabiliyetini de etkiler

**peroksit oran ; 1g yağdaki aktif oksijenin mikrogram olarak miktarıdır. Peroksitler yağın oksidasyonu sırasında ortaya çıkan bileşiklerdir.Peroksitsayısıyla yağın bozulmuşluk düzeyi arasında pozitif bir ilişki olması bunun sonucudur.

***kardiyovasküler sistem: Kardiyovasküler sistemdamarlar ve kalpten oluşur. Vücutta yer alan busistemaynı zamanda adını verdiği organların işleyişinin bozulması halinde hastalığın adı olarak tanımlanmaktadır.Kardiyovasküler sistemorganlarını dolaşımsistemiyani kalp ve kan damarları olarak tanımlayabiliriz

KISACA "ZEYTİNYAĞI” NEDİR

Zeytinyağı seçerken internet aramalarında karşımıza asidik oranları çıkıyor. Zeytinyağının ne kadar doğal ve saf olduğunu anlamak, lezzetini ölçmek için genellikle asidik oranlarına bakılır. Peki, ideal zeytinyağının asidik oranı ne olmalıdır.

Özetlemek gerekirse ;

Zeytinyağında Asitlik Ölçüsü ;

Zeytinyağındaki asitlik ölçüsü genellikle 100 gram zeytinyağındaki oleik asit miktarının yüzdesidir. Asitlik, zeytinyağındaki serbest yağ asitlerinin ne kadarının zeytinyağında olduğunu ölçer; bu nedenle asitlik, sızma zeytinyağlarının kalitesinin genel bir göstergesidir.

Şişelerin etiketlerinde yazan parametre olan asitlik, zeytinyağlarında en çok bulunanserbest yağ oleik asit miktarınıölçer. Asitlik, serbest oleik asitin toplam zeytinyağı miktarı üzerindeki oranıdır. Etiketlerde yüzde (%) olarak yazılmalıdır, ancak bazı nedenlerden dolayı bu oran zaman zaman derece (°) olarak ifade edilebilir.

Zeytinyağındaki Asit ve Lezzet Dengesi ;

Zeytinyağı tüketenler arasında zeytinyağının asitliği konusunda kafa karıştırıcı bilgiler yer alabiliyor. Neredeyse herkes, zeytinyağının tadına bakmadan, asitlik oranına göre zeytinyağını almanın doğru bir fikir olduğunu düşünebiliyor. Gerçekte, yağ asitlerinin tadı yoktur. Bu nedenle yağ asitlik oranı, zeytinyağı seçiminde tek kriter olmamalıdır.

Neden mi?

1- Çünkü asitliği temel tatlardan biriyle karıştırabilirler:tatlı, tuzlu, asitli (ekşi) ve acı. Aslında bunlar birbirleriyle ilişkili değildir ve kalite parametresi olarak asitlik, tadımla tespit edilemez.

2- Çünkü asitliği sadece sızma zeytinyağları içingeçerli bir kalite parametresi olarak kabul etmesine rağmen, endüstriyel rafine zeytinyağları etiketlerinde de asitlik derecesi yazılır. Bu nedenle, rafine yağ ne kadar çok zeytinyağına sahipse, asitliği ve tadı o kadar az olur, çünkü rafine zeytinyağlarıne tada ne de asitliğesahiptir. Kısaca, asitlik derecesinin düşük olması, zeytinyağı kalitesi için başlı başına yeterli değildir.

Zeytinyağının Cinsine Göre Maksimum Asitlik Seviyeleri ;

Asitlik seviyesi, sızma zeytinyağlarındaki farklı türlerin kalitesini sınıflandırmak için kullanılan ana parametrelerden biridir:

Ekstra Sızma zeytinyağı:Asitlik seviyesi 0,8º veya daha az olmalıdır.

Sızma zeytinyağı:Asitliği 2º veya daha az olmalıdır.

Asitliği 2º’nin üzerinde olan tüm işlenmemiş yağlar lampantlar yanirafine zeytinyağıolarak sınıflandırılır. Rafine zeytinyağları doğrudan tüketmeye uygun değildir. Rafine yağların tadı ve kokusu olmaz. Genellikle pişirilerek, yemeklerin içinde tüketilmesi önerilir.

Zeytinyağı Seçerken Hangi Kriterler Dikkate Alınmalıdır ;

Lezzetli zeytinyağı seçiminde doğal ve katkısız ürünleri seçmek oldukça önemlidir. Premium zeytinyağlarında sağlığımız için faydalı vitaminler, fenolik bileşenler en üst seviyede tutulur. Sizin için önerdiğimiz en iyi zeytinyağlarından birisi deYİVA Naturel Sızma Erken Hasat Soğuk Sıkım zeytinyağıdır. Bu yağlarımız yöremize has Domat, Tekir veya Edremit cinsi zeytinlerden elde edilen bir yağdır. Bu zeytinler tamamen yeşilken sıkılır ve zeytinyağınınpolifenol değeri oldukça yüksektir ve yağın acılığı ve damaktaki yakıcılığı yoğun bir şekilde hissedilir. Yiva Gurme Naturel Sızma Zeytinyağı maksimum 26 C altında 2 fazlı sistemlerde Soğuk Sıkım yöntemiyle üretildiği için sağlığımız için faydalı vitamin değerlerini muhafaza eder.

Erken hasat dönemindeki ekim kasım aylarında yeşil halde toplanan zeytinler, daha düşük asit veoksidasyon oranına sahip olduğu için tercih edilir.Bu tip zeytinlerden elde edilen zeytinyağının bu kadar lezzetli olmasının sebebi, erken hasat dönemindeki zeytinlerden elde edilmesi ve asitlik oranının düşük olmasıdır. Sabah kahvaltılarında, salatalarda ve mezelerinde Gurme ürünümüzü tercih edebilirsiniz.

Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı ;

Erken HASAT zeytinyağı, Şubat-Ağustos ayları arasında yapılan budama, havalandırma, sulama gibi ağacın ve meyvenin korunması ve gelişmesine yönelik icra edilen faaliyetlerin eylül ayı itibari ile üreticinin emeğinin ürüne kavuşmasının mutluluğunu ve hazını taşır…

Erken hasat soğuk sıkım sızma zeytinyağlarımızı, kendi bahçelerimizden Ekim – Kasım aylarında toplanan henüz yeşil haldeki asit ve oksidasyon oranı düşük, E vitamini, antioksidan vb değerler en yüksek seviyedeki zeytinlerden üretilir. Tadı meyvemsi, aroması baskın ve kokusu tazedir. Bu yağlar meyvemsidir.

Yani kokusunda ve tadında Ayvalık- Edremit zeytinin cinsinin ve bölgenin özelliklerine istinaden çağla badem, enginar, domates, taze kesilmiş çimen gibi aromalar alırız.

Erken hasat soğuk sıkım sızma zeytinyağı, zeytinin doğal niteliklerinde herhangi bir değişiklik olmayacak bir biçimde sadece mekanik veya fiziksel işlemlerle elde edilir. Hiçbir gıda katkı maddesi ilave edilmez.

Erken hasat zeytinyağının renginin koyu ve görüntüsünün berrak olmaması, filtre edilmemesinden kaynaklanır Krom tanklarda dinlendirilme ve alt vanadan posasını almak yoluyla doğal filtreleme yapılır. Zeytinyağı en doğal haliyle dolum yapılarak sizlere ulaşır. Bulanık görüntüye sahip olup meyvemsilik yoğun olarak hissedilir. Yağ içindeki küçük zeytin parçacıkları (posa)bir süre sonra dibe çökebilir. Bu nedenle de şişenin dibinde tortu oluşması doğaldır

Kendi bahçelerimizden Eylül- Kasım ayları arasında SOĞUK SIKIM yöntemiyle ürettiğimiz zeytinyağımız hava almayan paslanmaz çelik tanklarda korunmaktadır.

Tüm Ege’nin Zeytin ve Zeytinyağı Diyarı olarak adlandırılan Saruhanlı-Büyükbelen Köyü’nün zeytinlerinden elde edilen, yeşil ve altın rengi, kendine özgü aroması, meyvemsiliği, kokusu, ağza hoş gelen acılığı ve yakıcılığı ile bu eşsiz tadıYİVA markasıyla sizlerle buluşturuyoruz.

Ürün Kullanımı ;

• Şifa niyetine her gün birer kaşık içerek tüketebilirsiniz.

• Tüm soğuk ve sıcak yiyeceklerde kullanılabilir. Çiğ tüketim ve sofralık/yemeklik için uygundur.

• Güneş görmeyen alanda, oda sıcaklığında saklayın. Koyu renkli ambalajlarda kullanmanız tavsiye edilir.

• Uygun saklama koşullarında raf ömrü 2 yıldır.

Olgun Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı ;

Diğer bütün yağlar ancak rafine edildikten sonra yemeklik yağ olarak kullanılabilmelerine rağmen zeytinyağı, doğal haliyle de kullanılabilen tek yağdır. Aslında meyve suyudur.

Olgun hasat sızma zeytinyağı, zeytinin doğal niteliklerinde herhangi bir değişiklik olmayacak bir biçimde sadece mekanik veya fiziksel işlemlerle elde edilir. Hiçbir gıda katkı maddesi ilave edilmez

Zeytinyağının tadını ve kokusunu en yoğun haliyle almak isteyenler tercih etmelidir. Kokusuyla Erken Hasat’a göre daha yumuşak bir tada sahiptir.

.

Kendi bahçelerimizden Ekim – Aralık ayları arasında SOĞUK SIKIM yöntemiyle ürettiğimiz zeytinyağımız hava almayan paslanmaz çelik tanklarda korunmaktadır

Ürün Kullanımı ;

•Şifa niyetine her gün birer kaşık içerek tüketebilirsiniz.

•Tüm soğuk ve sıcak yiyeceklerde kullanılabilir. Çiğ tüketim ve sofralık/yemeklik için uygundur.

•Güneş görmeyen alanda, oda sıcaklığında saklayın. Koyu renkli ambalajlarda kullanmanız tavsiye edilir.

•Uygun saklama koşullarında raf ömrü 2 yıldır.

Natürel Birinci Zeytinyağı ;

Soğuk sıkım natürel birinci zeytinyağı, kendi bahçelerimizden Ekim-Aralık aylarında hasat edilen zeytinlerden elde edilen asit oranı maksimum 2 asit olan lezzetli bir zeytinyağıdır.

Bitter sevenlere…

Zeytin aromasını ve tadını yoğun hissetmek isteyenlerin seçmesi gerekli zeytinyağı çeşididir.

Kendi bahçelerimizden Ekim – Aralık ayları arasında SOĞUK SIKIM yöntemiyle ürettiğimiz zeytinyağımız hava almayan paslanmaz çelik tanklarda korunmaktadır

Ürün Kullanımı ;

-Tüm soğuk ve sıcak yiyeceklerde kullanılabilir. Yemeklik için uygundur.

-Güneş görmeyen alanda, oda sıcaklığında saklayın. Koyu renkli ambalajlarda kullanmanız tavsiye edilir.

-Uygun saklama koşullarında raf ömrü 2 yıldır.

Sofralık Yeşil Çizik Zeytin ;

Ayvalık cinsi yeşil çizik zeytin, içme suyu, tuz ve limon tuzu karışımında bekletilir. Uygun tada ulaştığında ambalajlanıp tüketime sunulur.

Tuz oranı düşük, ekşi ve limonludur. Kırma zeytine nazaran daha ekşi ve serttir.

Sofralık Yeşil Kırma Zeytin ;

Ayvalık cinsi yeşil kırma zeytin, içme suyu, tuz ve limon tuzu karışımında bekletilir. Uygun tada ulaştığında ambalajlanıp tüketime sunulur.

Tuz oranı düşük, ekşi ve limonludur.

Sofralık Siyah Zeytin ;

Zeytin, dalından koparıldığı gibi yenilemeyen tek çekirdekli meyvedir. Buna da, dünya üzerindeki tüm meyvelerden sadece zeytinde bulunan ve zeytine acılık tadını veren "oleuropein” adlı fenolik bir madde sebep olmaktadır.

Zeytine acılık tadını veren oleuropein adlı bu fenolik maddenin, zeytinin bünyesinden dışarı alınması için uygulanan işlemler dizisi de sofralık zeytin işleme tekniklerini kapsamaktadır. Oleuropein, aynı zamanda insan sağlığı açısından oldukça önemli bir madde olarak kabul edilmektedir. Sofralık zeytin işlenirken her ne kadar zeytinin bünyesinden bu madde dışarı atılsa ya da parçalanarak başka maddelere dönüşse bile, zeytinin bünyesinde kalan miktarının insan sağlığı için yeterli düzeyde olduğu araştırıcılar tarafından bildirilmektedir.

Biz, zeytini tamamen doğal yollardan fermante ederken yuvarlama yöntemini kullanarak, zeytindeki acılığı alıyoruz. Bu işlem yaklaşık 4-6 ay sürmektedir.

Fermente olan zeytinlerimiz, aroma katmak ve korumak için, yağ ve sirke karışımıyla harmanlanarak ambalajlanır.

Ürünlerimiz katkısız ve doğaldır. Kimyasal boya, renklendirici, aroma verici veya sağlığa zararlı hiçbir katkı maddesi bulunmamaktadır. Tuz oranları düşüktür.

Kalıp Sabun ;

Geleneksel yöntemlerle üretilir. Doğal zeytinyağlı ürünlerimiz, hücre yenilenmesini sağlar. Saçları gürleştirir ve parlatır. Tırnakları güçlendirir. Çatlak ve kuru ciltleri canlandırır, nemlendirir ve sertleşen deriyi yumuşatarak cildinize ipeksi bir görünüm sağlar. Tüm cilt tiplerine uygundur.

Kullanımı ;

Eski klasik sıcak yöntem ve el emeği ile üretilmiş olup, suyuna keçi sütü eklenmiştir. Sabunlarımızda kesinlikle harici köpürtücüler, temizleyici deterjanlar ve diğer zararlı katkı maddeleri bulunmaz.

ÜRÜN RESİMLERİMİZ

QR KODUMUZ