Kerem Congar
Türkiye son yıllarda dünyada kullanımı hızla artan zeytinyağı üretiminde büyük bir ivme yakaladı.
Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde faaliyet gösteren Uluslararası Zeytin Konseyi'nin raporuna göre Türkiye, 2016-2017 döneminde zeytinyağı üretiminde artış gösteren tek ülke oldu.
Türkiye gerek iklimsel k... read more ›
Kerem Congar
Sofrada çiğ olarak salata, zeytin ve balık üzerine dökülerek tüketilen sızma zeytinyağının asit oranı 100 milimetrede 1'den azdır. Genelde 0.7-0.8 civarındadır. Bazı üreticiler 'sıfır asit' kavramını ortaya atmıştır ancak bu mümkün değildir. Natürel sızma zeytinyağı soğuk ve ilk sıkımdan elde edilir ve erken hasat zeytini ... read more ›